w sezonie...

SEZONOWA KUCHNIA POLSKA, RELACJE Z PODRÓŻY, POSIŁKÓW I WINNYCH DEGUSTACJI

poniedziałek, 28 września 2015

pasztet z cukinii - mój powszedni

›
Wpadam do domu, ledwie zdołam odwiesić płaszcz na wieszak, umyć ręce i  z miejsca wchodzę do kuchni - w gumiakach, na ich zdejmowanie cza...
89 komentarzy:
środa, 29 lipca 2015

fontina z pieca - daleko od kurortów

›
Plażowa smażalnia. Piach parzy stopy niemiłosiernie więc ci, którzy decydują się chodzić, czynią to wyłącznie przy brzegu. Można jednak...
29 komentarzy:
wtorek, 12 maja 2015

beurre blanc - elegancja Francja!

›
Puree ziemniaczane, phi! Łatwizna serwowana do każdego przeciętnego obiadu, tam jednak smakuje  jak danie samostanowiące, nie dodatek. Zan...
22 komentarze:
niedziela, 29 marca 2015

torcik czekoladowy z wiśniami (zawiera gluten, tłuszcz i najgorsze alergeny)

›
Aktualnie w dobrym tonie jest nie jeść glutenu - cichego zabójcy, który niepostrzeżenie trawi nasze organy wewnętrzne, wystrzeganie się...
48 komentarzy:
wtorek, 24 marca 2015

spaghetti z pulpecikami - szałowe bo szałwiowe, z winem na dodatek!

›
Ja, mała w gęstym, starym sadzie, wokół niemal wszystko zielone - dom, soczysta poprzetykana tu i ówdzie mniszkami wysoka trawa, ks...
28 komentarzy:
środa, 25 lutego 2015

wołowina po burgundzku

›
Siwiuteńka, z włosami upiętymi w kształtny koczek, lekko zgarbiona, ubrana w milutki sweter, spódnicę za kolano i przyciasne, karmelo...
34 komentarze:
środa, 4 lutego 2015

krem ziemniaczany z prawdziwkami - to mnie grzeje!

›
Samochód toczy się z zawrotną prędkością 10 km/h, toczy się i buja we wszystkie świata strony, najintensywniejszy jest ruch góra-dół, glin...
33 komentarze:
›
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer

O mnie

Unknown
Wyświetl mój pełny profil
Obsługiwane przez usługę Blogger.