tag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post7636758393078129402..comments2024-03-12T08:25:33.908+01:00Comments on w sezonie...: wiosenny bulion z tortellini - prosto z Jamie's Italian Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/00541954964386931355noreply@blogger.comBlogger22125tag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-86303765953903490652021-02-25T05:25:59.352+01:002021-02-25T05:25:59.352+01:00dlo raey 22dlo raey 22Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-85299670635321482132014-06-24T22:04:07.317+02:002014-06-24T22:04:07.317+02:00...a pomidor w tamtejszym wydaniu to zło wcielone,......a pomidor w tamtejszym wydaniu to zło wcielone, jest niewątpliwie gorszy niż wszystkie fryty, hash browns i plastikowe tosty wzięte za przeproszeniem do kupy. Rzekome zdrowie na talerzu. Zupełnie jak z tym białym smarowidłem. Fe!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00541954964386931355noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-21221605410047375972014-06-24T22:00:14.960+02:002014-06-24T22:00:14.960+02:00O Matko z córką!!! Rozkosz w wydaniu domowym musia...O Matko z córką!!! Rozkosz w wydaniu domowym musiała być jeszcze mocniej przesiąknięta duchem rodzimej gastronomii. Wierzę jednak, że brytyjska kultura kulinarna w zacnym wydaniu się gdzieś tam powolutku odradza... i gołąb i paje i rozmaite puddingi wezmą kiedyś górę nad straszliwością, jakiej nam obu przyszło doświadczać. Amen.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00541954964386931355noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-89412622513286274812014-06-24T16:10:16.105+02:002014-06-24T16:10:16.105+02:00Przeczytałam z przyjemnością :-)
Zdanie co do kuc...Przeczytałam z przyjemnością :-) <br />Zdanie co do kuchni angielskiej podzielam całkowicie, a miałam okazji zakosztować jej w "domowym" wydaniu. I pomyśleć, że po tym, jak karmili mnie smażoną kiszką w towarzystwie ociekającego tłuszczem pomidora, frytek, kiełbaski (i sama wiesz co tam jeszcze wchodzi na lunch), i kiedy na trzeci dzień zażądałam soli do tostów zamiast ohydnego smarowidła zwanego chyba double cream - to tłumaczyli mi przez pół godziny, że SÓL TO BIAŁA ŚMIERĆ :-DMarzynia Mamciahttps://www.blogger.com/profile/09468413075210409220noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-71492313353475429972014-05-14T16:43:54.814+02:002014-05-14T16:43:54.814+02:00Udało mi się podrobić efekt z knajpy Jamiego - tam...Udało mi się podrobić efekt z knajpy Jamiego - tam talerz był niczym obraz, jeszcze ładniejszy niż mój, szparagowe wstęgi i łuskany bób nadają wiosennej finezji temu daniu. Kochana kanapka, ileż to razy ratuje nas z głodowej opresji... bulion zrealizujesz kiedyś w wolniejszej chwili - trzeba na niego trochę czasu, bo i pierożki i łuskanie wymagające. pozdrawiam!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00541954964386931355noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-68694453812429847662014-05-14T13:52:25.791+02:002014-05-14T13:52:25.791+02:00Bosko wygląda Twoja propozycja, staję w długiej ko...Bosko wygląda Twoja propozycja, staję w długiej kolejce do próbowania. Zdjęcia cudnie zachęcają, są tak piękne, że prawie czuje zapach tego bulionu. :) Ach szkoda,że to tylko marzenie (siedzę w pracy nad kanapka :(DżemDżushttps://www.blogger.com/profile/05294469829308084344noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-10050599877915681862014-05-06T20:24:44.634+02:002014-05-06T20:24:44.634+02:00Ooooo taaak!!! A do tego cudownie wiosenne, bierz ...Ooooo taaak!!! A do tego cudownie wiosenne, bierz się za nie póki szparagów dostatek. Jamie wie co dobre :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00541954964386931355noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-10241767800206945352014-05-05T22:18:44.378+02:002014-05-05T22:18:44.378+02:00oooooooooooooooooooooooo Mammmmaaaaaaaa Mia jakie ...oooooooooooooooooooooooo Mammmmaaaaaaaa Mia jakie one są BAJECZNE <3 idealne !Kulinarna Fuzjahttps://www.blogger.com/profile/00703057296616478609noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-62763953119688905892014-04-29T12:11:19.954+02:002014-04-29T12:11:19.954+02:00bo ja bardzo lubię lepić :) Dzięki Marta!
z moich ...bo ja bardzo lubię lepić :) Dzięki Marta!<br />z moich dotychczasowych kluchowych zmagań - orecchiette były zdecydowanie największym wyzwaniem, któremu nie do końca sprostałam - w pierożkach mam wprawę największą, bo często je popełniam bez okazji.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00541954964386931355noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-36111664732740243692014-04-28T21:53:10.372+02:002014-04-28T21:53:10.372+02:00jesteś "Mistrzynią Lepienia" !! Twoje pi...jesteś "Mistrzynią Lepienia" !! Twoje pierogi, pierożki, tortellini i wszystkie inne kluseczki wychodzą Ci idealnie, masz rękę Dziewczyno :) Martahttps://www.blogger.com/profile/05676751631664471797noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-53916086514844781662014-04-28T11:42:29.074+02:002014-04-28T11:42:29.074+02:00U Majlertów mam zawsze gwarancję pierwszej świeżoś...U Majlertów mam zawsze gwarancję pierwszej świeżości, moje były wybitne, dziś dla odmiany mam ochotę na białe. Zupa warta uwagi - to dwa dania w jednym, bo nie tyle płyn, co zieloności i pierożki grają tu pierwsze skrzypce, polecam :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00541954964386931355noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-90374364587918489692014-04-27T19:49:13.508+02:002014-04-27T19:49:13.508+02:00Wyglądają bosko. Narobiłaś mi apetytu :) Ja wczora...Wyglądają bosko. Narobiłaś mi apetytu :) Ja wczoraj pierwszy raz robiłam szparagi, ale niestety trafiły mi się jakieś niespecjalne okazy. A co do Anglii to dodam tylko, dzięki Bogu, że mają imigrantów i ich kuchnie :)Magdahttp://www.kuchniokracja.hanami.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-18533460259074376552014-04-26T14:06:23.854+02:002014-04-26T14:06:23.854+02:00Każdy nowy sposób na szparagi mnie nurtuje i szybk...Każdy nowy sposób na szparagi mnie nurtuje i szybko mu ulegam, a że szparagi mam z pierwszej ręki - warto tym bardziej :) Moje obserwacje pochodzą nie tylko z Londynu, kilka dni spędziliśmy w Nottingham - to tam jedliśmy u Jamiego i tam można było wyraźniej poobserwować zwyczaje tubylców - w Londynie jak zwykle był rój turystów. Niemniej oba miasta jak najbardziej świetne, poza sferą gastronomiczną.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00541954964386931355noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-17875083603417876032014-04-25T19:09:15.954+02:002014-04-25T19:09:15.954+02:00Zupa z pewnością wyśmienita, a kulinarne dywagacje...Zupa z pewnością wyśmienita, a kulinarne dywagacje londyńskie bardzo interesujące.SMAKOWE KUBKIhttps://www.blogger.com/profile/05868636172772218887noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-50845656565762124332014-04-25T17:47:43.880+02:002014-04-25T17:47:43.880+02:00W Nottingham nie było tłumów, owszem stoliki w wię...W Nottingham nie było tłumów, owszem stoliki w większości były zajęte, ale dało się rozmawiać, było to zdecydowanie najprzyjemniejsze miejsce do rozmowy, w którym przyszło nam biesiadować. Poza wszystkim - byliśmy 10 osobową drużyną, więc podejrzewam, że to nas słychać było najbardziej... :) Zupa ze szparagami od Majlerta jest przepyszna!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00541954964386931355noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-80164444584560711812014-04-25T16:47:45.340+02:002014-04-25T16:47:45.340+02:00Zupa bardzo by mi smakowała,bo i pierożki,i szpara...Zupa bardzo by mi smakowała,bo i pierożki,i szparagi ,polskie!<br />Natomiast tę restaurację J.O. zapamiętałam jako tłoczną i hałaśliwą.<br />Własnych myśli nie słyszałam, a rozmawianie z współbiesiadnikami nie miało sensu.<br />Mam nadzieję,że lepiej trafiłaś,choć wiadomo mi,że tam tak po prostu jest.<br />Pozdarwiam CięAmberhttps://www.blogger.com/profile/08879281466260575379noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-35825151315398821722014-04-25T14:38:47.098+02:002014-04-25T14:38:47.098+02:00Bierzcie z niego wszyscy. Jamie ma łeb do fajnych ...Bierzcie z niego wszyscy. Jamie ma łeb do fajnych przepisów, trzeba korzystać :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00541954964386931355noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-84234783027484849522014-04-25T14:38:03.732+02:002014-04-25T14:38:03.732+02:00Chińczyka zaliczyliśmy jednego - też był słaby, al...Chińczyka zaliczyliśmy jednego - też był słaby, ale najpotworniejsza była włoska knajpa ( z przemiłą polską obsługą) Pronto a Mangia w Londynie. Apeluję do wszystkich, którzy będą w okolicach Buckingham Palace, nie dajcie się zwieść tłumom siedzących w niej turystów, ani sensownym opiniom w necie to miejsce jest STRASZNE!! Zastanawiam się jak Polacy dają radę w tym kraju, biedacy zdani są tylko na siebie i innych polskich przyjaciół- kucharzy...<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00541954964386931355noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-77709773741233340272014-04-25T14:33:00.283+02:002014-04-25T14:33:00.283+02:00Jamie's Italian to taka jego sieciówka - w każ...Jamie's Italian to taka jego sieciówka - w każdym większym mieście w Anglii ją znajdziesz, jest bardzo fajna, serwis profesjonalny, ale tym co zrobiło na mnie największe wrażenie był sposób aranżacji potraw - były jak żywcem wyjęte z pięknych fotografii w książkach Olivera. Cud miód, a kalmary będą mi się śniły po kres. Z przyjemnością nakarmiłabym Cię moją zupą, ale tak daleko jesteś ode mnie... Gnaj po szparagi i zrób sobie taką, będzie prościej! Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00541954964386931355noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-40975818024315577732014-04-25T07:16:19.422+02:002014-04-25T07:16:19.422+02:00Idealne! Chcę!Idealne! Chcę!Kamilahttps://www.blogger.com/profile/06748703342069541282noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-52452488718897464242014-04-25T04:04:35.818+02:002014-04-25T04:04:35.818+02:00Zupa pyszna.Co do angielskiej kuchni,to tylko loka...Zupa pyszna.Co do angielskiej kuchni,to tylko lokale z wyższej półki,albo Chińczyki.Gotowałem w Anglii 4 lata,oczywiście kuchnię polską i głównie dla Polaków.O tej typowo angielskiej jedynie mogę powiedzić brzydko jest gówniana.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/18205099798353161410noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-59098973738439733862014-04-24T23:20:50.755+02:002014-04-24T23:20:50.755+02:00Agatko, piękna zawartość talerza. O matko, pragnę ...Agatko, piękna zawartość talerza. O matko, pragnę tego...:-)) Zazdroszczę pobytu w restauracji Jamiego:-))Marzenahttps://www.blogger.com/profile/05624140287961462298noreply@blogger.com