tag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post7488601458629371914..comments2024-03-12T08:25:33.908+01:00Comments on w sezonie...: pieczony udziec jagnięcy - voulez vous manger avec moi?Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/00541954964386931355noreply@blogger.comBlogger26125tag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-36101491844673596922014-12-15T19:57:48.247+01:002014-12-15T19:57:48.247+01:00Dzień dobry, nie robiłam w ten sposób sarniny więc...Dzień dobry, nie robiłam w ten sposób sarniny więc nie doradzę, mogę jednak sądzić, że ta metoda się sprawdzi, a mięso wyjdzie super delikatne.<br />Wczoraj natomiast piekłam tak baraninę i wyszła znakomicie. Piekarnik nastawiamy na górę i dół, ja piekę bez termoobiegu. Powodzenia.<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00541954964386931355noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-30951719098482421772014-12-15T12:41:04.323+01:002014-12-15T12:41:04.323+01:00Witam Panią serdecznie.Prosze powiedzieć czy w ten...Witam Panią serdecznie.Prosze powiedzieć czy w ten sam sposób można przyrządzić udziec z sarny? I jeszcze jedno pytanko,piekarnik nastawiamy góra dół? Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-42137402138231311722014-04-20T22:24:16.607+02:002014-04-20T22:24:16.607+02:00Tak, mistrzostwo! Przyznaję, że jak jem to danie t...Tak, mistrzostwo! Przyznaję, że jak jem to danie to czuję, że cudotwórczynią, bezbłędny efekt mnie uskrzydla i wprawia w lekki samozachwyt - rzadko bywam tak totalnie zadowolona z efektów własnej pracy. <br />Aniu, dziękuję za życzenia!!! Wielkanoc cudna, niech nam jeszcze poniedziałek pięknie upłynie, a potem cała wiosna. To wspaniały czas :) ściskamAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/00541954964386931355noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-46224096262700907632014-04-20T22:17:06.703+02:002014-04-20T22:17:06.703+02:00To stanowczo jeden z pyszniejszych obiadów jaki se...To stanowczo jeden z pyszniejszych obiadów jaki serwuję w swoim domu. Długo pieczona jest bezkonkurencyjna, fajnie też jej robi zielone towarzystwo bobu. <br />PS Fotka pstryknięta w Prowansji - w tej krainie każde zdjęcie wychodzi bosko :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00541954964386931355noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-87465208390665728472014-04-20T22:14:04.153+02:002014-04-20T22:14:04.153+02:00Chwaściorom mówimy głośne YES!!Chwaściorom mówimy głośne YES!!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00541954964386931355noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-74689470404006721832014-04-20T22:13:31.394+02:002014-04-20T22:13:31.394+02:00Optymalnie należy doprowadzić mięso do temperatury...Optymalnie należy doprowadzić mięso do temperatury pokojowej, ale tym razem z miejsca po wyjęciu z lodówki potraktowałam udo ogniem i mimo to wyszło prima sort :) Przepraszam za poślizg w odpowiedzi - przez kilka dni byłam odcięta od komputera...Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00541954964386931355noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-39347606227282957802014-04-19T08:31:42.113+02:002014-04-19T08:31:42.113+02:00Tak przygotowana jagnięcina warta jest każdej chwi...Tak przygotowana jagnięcina warta jest każdej chwili czasu jaką jej poświęcić trzeba było. Mistrzostwo świata !!<br /><br />Agato, życzę Ci zdrowych, rodzinnych Świat wielkanocnych...takich pełnych radości, nadziei i wiosennej pogody ducha<br />Pozdrawiam ciepłoAnna Wlezieńhttps://www.blogger.com/profile/00284831118759410813noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-89143885269231922202014-04-19T00:09:39.172+02:002014-04-19T00:09:39.172+02:00ależ Ty obiady serwujesz ..... !
ja czekam na włas...ależ Ty obiady serwujesz ..... !<br />ja czekam na własne rzodkiewki, posiane jakieś dwa albo trzy tygodnie temu :)<br />pozdrawiam Agatko! ps. śliczne nowe zdjęcie, takie romantyczne ...Martahttps://www.blogger.com/profile/05676751631664471797noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-82625123437035777962014-04-18T15:54:07.257+02:002014-04-18T15:54:07.257+02:00mnie wybitnie odstręcza od kwietniowych szparagów,...mnie wybitnie odstręcza od kwietniowych szparagów, bleh... Ty już znasz mój sposób na zielone zamiast nowalijek - chwaściory ;)olahttps://www.blogger.com/profile/02545999962671588720noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-14692408743290431442014-04-18T13:19:03.505+02:002014-04-18T13:19:03.505+02:00Ile czasu przed smażeniem wyciagamy mięsko z lodów...Ile czasu przed smażeniem wyciagamy mięsko z lodówki? Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-16396496488719014092014-04-11T14:42:01.211+02:002014-04-11T14:42:01.211+02:00To samo działa gdy patrzymy na paczkę ciastek ważn...To samo działa gdy patrzymy na paczkę ciastek ważnych przez kolejny rok, albo gdy czujemy pyszny zapach z piekarni szwajcarskiej, w której wszystko na tłuszczach utwardzanych - pachnie bosko i wygląda, ale rozsądek mówi stop!!! Przynajmniej mój został tak wytresowany, bo to była trudna i żmudna tresura, nie wychowanie. Dziś poddaje się moim przekonaniom i po najwcześniejsze nowalijki nie sięga. Jagnięcinę wstaw zatem przed Rezurekcjami, będzie jak znalazł na obiad! Daj potem znać jak było :))Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00541954964386931355noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-37404377046570803472014-04-11T14:37:37.726+02:002014-04-11T14:37:37.726+02:00Ja ją uwielbiam z gratin (każdy pretekst jest dobr...Ja ją uwielbiam z gratin (każdy pretekst jest dobry by zjeść gratin :))<br />Ostatnio jem tyle kiełków i szczypioru, że chyba niebawem sama wypuszczę z siebie jakąś nać... i stanę się nowalijką być może?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00541954964386931355noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-20867092542180372812014-04-11T14:35:31.190+02:002014-04-11T14:35:31.190+02:00Koniecznie, i nie chyba tylko z pewnością!Koniecznie, i nie chyba tylko z pewnością!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00541954964386931355noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-19188858133450198392014-04-11T14:35:09.638+02:002014-04-11T14:35:09.638+02:00Ale te dobra wcale nie są smaczne, zrozumiałabym g...Ale te dobra wcale nie są smaczne, zrozumiałabym gdyby były (nie raz jadłam potwornie niezdrowe rzeczy tylko dla tego, ze lubię ) Teraz pozostaje parapet i krzaczory w lesie - tu świeże jest bez chemii i smaczne. Reszta to tylko złudzenie :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00541954964386931355noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-59598274828373129962014-04-11T14:32:20.093+02:002014-04-11T14:32:20.093+02:00Istotnie, tu nie ma niedoróbki ani jednej, jagnięc...Istotnie, tu nie ma niedoróbki ani jednej, jagnięcina to moje ulubione mięso. Od niej uczyłam się je jeść po 15 latach odstawienia. Taka na krwisto nie jest dla mnie łatwa, za to długo pieczona jest genialna.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00541954964386931355noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-775732154286085222014-04-11T14:14:53.865+02:002014-04-11T14:14:53.865+02:00Nowalijki mają niestety tę przewagę, że kolorystyc...Nowalijki mają niestety tę przewagę, że kolorystycznie i wizualnie kuszą...czyli kolor i wygląd wpływa na naszą podświadomość i zdrowego rozsądku się nie słucha...;-) <br />Teraz można w niedzielny świąteczny poranek przed Rezurekcjami nastawić i specjalnie wstawać nie trzeba;-)) A wygląda wprost bajecznie ta Twoja jagnięcina:-)Marzenahttps://www.blogger.com/profile/05624140287961462298noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-2008890079117153112014-04-11T12:04:45.071+02:002014-04-11T12:04:45.071+02:00Uwielbiam długo pieczoną jagnięcinę!
Do tego ziemn...Uwielbiam długo pieczoną jagnięcinę!<br />Do tego ziemniaki, stare oczywiście, i jestem w siódmym niebie:)))<br />Nowalijki zostawiam tym, którzy oprzeć się im nie mogą;)<br />Ja, póki co, poskubię sobie rzeżuchę i pokrzywę:)Konwalie w kuchnihttps://www.blogger.com/profile/15049663316060604889noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-55368421745453066352014-04-11T10:58:07.332+02:002014-04-11T10:58:07.332+02:00O rany - ale smakowicie wygląda:) Jagnięciny jeszc...O rany - ale smakowicie wygląda:) Jagnięciny jeszcze nie przyrządzałam, ale chyba warto!:)JoannaDhttps://www.blogger.com/profile/07477946950240662275noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-49656183043828012692014-04-11T10:04:28.632+02:002014-04-11T10:04:28.632+02:00Często robię jagnięcinę, mam do niej dostęp jesien...Często robię jagnięcinę, mam do niej dostęp jesienią, kupuję wtedy całe jagnię i rządzę się nim do następnego zakupu, ale tego przepisu nie znałam, chętnie skorzystam.<br />Dobre rady kierujesz odnośnie pseudonowalijek, ale niestety grzeszę bardzo często, jem oczami,<br />i choć sufler-rozsądek rozpaczliwie mnie ostrzega, to i tak przynoszę do domu pełne siaty "dóbr" ze świata.<br />SMAKOWE KUBKIhttps://www.blogger.com/profile/05868636172772218887noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-13643634817353312712014-04-11T08:38:22.656+02:002014-04-11T08:38:22.656+02:00Agus, danie dopracowane do ostatniej kropeczki! Py...Agus, danie dopracowane do ostatniej kropeczki! Pyszności na czekanie :)Kamilahttps://www.blogger.com/profile/06748703342069541282noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-32376717166243833092014-04-10T21:00:42.919+02:002014-04-10T21:00:42.919+02:00Nic dodać nic ująć, czas to jest jednak najważniej...Nic dodać nic ująć, czas to jest jednak najważniejszy składnik dobrej kuchni. Możemy gotować kluski w kwadrans ale dania rzucające na kolana potrzebują czasu, co tu kryć :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00541954964386931355noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-60167710520192048362014-04-10T20:58:32.271+02:002014-04-10T20:58:32.271+02:00Poszukam tego sosu u Ciebie, bo nie jadłam nigdy, ...Poszukam tego sosu u Ciebie, bo nie jadłam nigdy, a skoro dobrze czasem go doprawiasz, to musi być w moim typie. Jagnięcina prima sort!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00541954964386931355noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-47555657032704694142014-04-10T20:57:28.825+02:002014-04-10T20:57:28.825+02:00Wróciłam przed chwilą do Twojego świątecznego udźc...Wróciłam przed chwilą do Twojego świątecznego udźca, bardzo podobny :) i powiem Ci, że zdecydowanie fajniejszy jest bez wina niż z, wówczas warzywka wokół mają przyjemny, słodki smak. Tak pieczona jagnięcina to mój hicior w ostatnich miesiącach. <br />U mnie też grad padał, ale ja lubię te zmienne kwietniowe nastroje :)))<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00541954964386931355noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-45427206601280119112014-04-10T20:36:30.908+02:002014-04-10T20:36:30.908+02:00Garnek dobrości! I kropka;)Garnek dobrości! I kropka;)Renata Czelny-Kawahttps://www.blogger.com/profile/12235103439294749263noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-64210207790908953032014-04-10T17:52:41.022+02:002014-04-10T17:52:41.022+02:00To się nazywa doskonałość.Często piekę różne mięsa...To się nazywa doskonałość.Często piekę różne mięsa w niskich temperaturach,smak wynagradza czas poświęcony.Np. udziec wieprzowy z kością piekę ponad 12 godzin.Doskonały angielski sos gravy robię 48 godzin.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/18205099798353161410noreply@blogger.com