tag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post5470101913200542723..comments2024-03-12T08:25:33.908+01:00Comments on w sezonie...: halibut pieczony z bazyliowym masłem, bo bazylia mi w głowieAnonymoushttp://www.blogger.com/profile/00541954964386931355noreply@blogger.comBlogger36125tag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-28174913235182486712014-05-27T12:51:43.529+02:002014-05-27T12:51:43.529+02:00Koniecznie! Pieczenie w kopertce to świetny patent...Koniecznie! Pieczenie w kopertce to świetny patent, bo ryba się aromatyzuje dobrami jakie razem z nią do tej kopertki wpakujesz, bazylia uwielbia halibuta, zupełnie jak my!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00541954964386931355noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-31425255001279013002014-05-26T18:11:07.778+02:002014-05-26T18:11:07.778+02:00bardzo lubię halibuta, ale w takim wydaniu jeszcze...bardzo lubię halibuta, ale w takim wydaniu jeszcze nie próbowałam... zapisuję i będzie gotowane :)samazlodyczhttps://www.blogger.com/profile/00788670397438686952noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-49250640741369509762013-05-16T06:57:51.608+02:002013-05-16T06:57:51.608+02:00Wszyscy w zielonym nastroju, jak fajnie!! W ostatn...Wszyscy w zielonym nastroju, jak fajnie!! W ostatnich dniach marnie u mnie z czasem i na tapecie jest głównie młoda kapucha z koperkiem, też zielona :) A ogródek ziołowy całkiem już bujny i bardzo aromatyczny. Całuję!!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00541954964386931355noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-15120268239502647222013-05-15T10:26:34.189+02:002013-05-15T10:26:34.189+02:00Mój ziołowy ogródek rośnie i rośnie ... świeże zio...Mój ziołowy ogródek rośnie i rośnie ... świeże zioła bezcenne są bezcenne w kuchni ... aromat jaki dają nie można z niczym porównać ... wcale się nie dziwię , że masz "fazę na zielone " :):)<br />Anna Wlezieńhttps://www.blogger.com/profile/00284831118759410813noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-89242957033030064362013-05-13T20:51:23.966+02:002013-05-13T20:51:23.966+02:00Powiem Ci Marta, że dobra ryba z kopertki jest wyś...Powiem Ci Marta, że dobra ryba z kopertki jest wyśmienita, do tej pory piekłam bezpośrednio na grillu albo w folii, ale wersja w papierowym zawiniątku jest nie dość, że pyszna to na dodatek niezwykle dekoracyjna. Chętnie bym Cię nakarmiła tą rybką :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00541954964386931355noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-46170025357793107282013-05-13T20:48:42.788+02:002013-05-13T20:48:42.788+02:00Chętnie bym Ci podkradła Twojego Pana Roberta, dob...Chętnie bym Ci podkradła Twojego Pana Roberta, dobry halibut tak wiele jest wart... a halibut i bazylia z własnej uprawy to już czysta poezja. metoda z kopertką jest bombowa, polecam!! serdeczności przeogromne!!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00541954964386931355noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-18236142681279367242013-05-13T17:12:42.354+02:002013-05-13T17:12:42.354+02:00Halibuta bym wciągnęła od razu i tak fajnie podany...Halibuta bym wciągnęła od razu i tak fajnie podany. Marta @ Co dziś zjem na śniadaniehttp://codziszjemnasniadanie.tumblr.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-26362518015378609022013-05-13T13:53:59.493+02:002013-05-13T13:53:59.493+02:00Pyszne połączenie:)
Sprawdzę dziś, czy Pan Robert ...Pyszne połączenie:)<br />Sprawdzę dziś, czy Pan Robert nie ma świeżego halibuta przypadkiem.<br />Konwalie w kuchnihttps://www.blogger.com/profile/15049663316060604889noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-46137210933420201962013-05-11T23:49:32.281+02:002013-05-11T23:49:32.281+02:00To kochamy go razem :) ale szczęściarz z niego... ...To kochamy go razem :) ale szczęściarz z niego... zawiń go kiedyś w kopertkę a uwielbienie zyska nowy wymiar. pa!!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00541954964386931355noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-77016584719739701072013-05-11T23:47:46.199+02:002013-05-11T23:47:46.199+02:00Żałuję, dziś nie było mi dane - urodziny dziecka w...Żałuję, dziś nie było mi dane - urodziny dziecka wyprawialiśmy, może następnym razem sploty okoliczności zawiodą mnie na Żoliborz, ciekawa jestem tego targu. O pogodzie nic mi nie mów nawet, wścieka mnie, że gdy w tygodniu trzeba siedzieć za biurkiem jest upał a w weekend, gdy można sobie odbić - leje...<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00541954964386931355noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-20615227774467268272013-05-11T17:56:03.700+02:002013-05-11T17:56:03.700+02:00pyszny! Halibuta uwielbiam! pyszny! Halibuta uwielbiam! toPestka!https://www.blogger.com/profile/10787341060301096917noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-42015473157206502982013-05-11T14:19:25.142+02:002013-05-11T14:19:25.142+02:00Niestety już zamówiłam i czekam ponad tydzień... N...Niestety już zamówiłam i czekam ponad tydzień... Na przyszłość sobie zostawię ten namiar (jestem zmotoryzowana więc żadne miejsce mi nie straszne). Udało Ci się zawitać na Targ Śniadaniowy? Ja byłam koło 10 i padało...Magdahttp://www.kuchniokracja.hanami.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-19723295442799716342013-05-10T11:40:44.286+02:002013-05-10T11:40:44.286+02:00Dzięki ogromne, cieszę się, że podoba Ci się mój m...Dzięki ogromne, cieszę się, że podoba Ci się mój monochromatyczny wpis :) Bardzo Ci zazdroszczę hiszpańskiego epizodu, mnie w tym roku czeka dużo ryb w Bordeaux, na wybrzeżu zawsze najpyszniejsze, a gdy wtóruje im wyborne białe wino szczęście musi być kompletne. do następnego :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00541954964386931355noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-27624357164969188712013-05-10T11:20:11.494+02:002013-05-10T11:20:11.494+02:00Jak zwykle pięknie namalowany świat u ciebie, nie ...Jak zwykle pięknie namalowany świat u ciebie, nie tylko kulinarny. Ryba w całości pieczona jest super, czy to w kopercie, czy to na grillu, czy we folii, w jakiejkolwiek postaci, to taka uczta dla oczu i zmysłów. Ja pamiętam jak pracowałem w Hiszpanii serwowaliśmy rybę w soli to było coś muszę ją wykonać jeszcze w tym roku...A twój halibut wygląda pysznie, prosto, acz niekonwencjonalnie z moim ulubionym zielem...miłego weekenduKLFoodbloghttp://www.klfoodblog.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-59328629377752466612013-05-10T10:39:55.191+02:002013-05-10T10:39:55.191+02:00Kochana,koło mnie jest taka ogromniasta szklarania...Kochana,koło mnie jest taka ogromniasta szklarania i mają w niej ziołowe cuda, jeśli Białołęka Ci nie jest straszna, przyjeżdżaj - vis a vis ta sama rodzina uprawia fenomenalne warzywa wejdż sobie na stronę majlert.pl, najlepiej przyjecahć chyba pod koniec maja, wówczas bedzie już sporo dobrego. Ciesze się, że pachnie u Ciebie moim halibutem... ;)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00541954964386931355noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-15009942174829094602013-05-10T09:53:03.944+02:002013-05-10T09:53:03.944+02:00Aga, zdjęcia tak sugestywne, że aż u mnie zapachni...Aga, zdjęcia tak sugestywne, że aż u mnie zapachniało bazylią :) Ja właśnie czekam na dostawę przeróżnych sadzonek ziół, co by móc się trochę wyżyć kulinarnie w tej kwestii :)Magdahttp://www.kuchniokracja.hanami.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-41182850481344012292013-05-09T19:35:04.141+02:002013-05-09T19:35:04.141+02:00Masz nosa Kasiu!! Jest wyjątkowo pyszny, jego deli...Masz nosa Kasiu!! Jest wyjątkowo pyszny, jego delikatność powalająca, ciekawe kiedy znów zachce mi się mocniejszych smaków... Od jakiegoś czasu króluje u mnie zbalansowana subtelność, cóż mi pozostaje? Nic tylko polecić tez Tobie halibuta w kopercie, polubisz go z pewnością:)))Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00541954964386931355noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-4057010405382870052013-05-09T17:16:23.218+02:002013-05-09T17:16:23.218+02:00jejku, ale on musi być pyszny ;) już czuję ten zap...jejku, ale on musi być pyszny ;) już czuję ten zapach mmm :) dawno rybki nie jadłam :( piękne zdjęcia :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14480426128637855963noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-34052280341808624252013-05-09T13:01:21.201+02:002013-05-09T13:01:21.201+02:00Dziękuję, dziękuję!!
zainspirowała mnie włoska met...Dziękuję, dziękuję!!<br />zainspirowała mnie włoska metoda 'al cartoccio', spróbowawszy mogę spokojnie polecić. Halibut jest idealny do przygotowania w ten sposób, wiem, że inne ryby też będę tak serwować. Moment odchylania zawiniątka jest dalece ekscytujący :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00541954964386931355noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-921262162965663532013-05-09T12:57:15.308+02:002013-05-09T12:57:15.308+02:00Do halibuta mam słabość, lubię jego konsysytencję ...Do halibuta mam słabość, lubię jego konsysytencję i delikatność, chyba został stworzony specjalnie pod bazylię - bardzo im twarzowo ze sobą. Metodę z paczuszką Ci polecam, pozwala zatrzymać wszyściuteńkie aromaty :))Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00541954964386931355noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-89978418762344789192013-05-09T12:55:06.513+02:002013-05-09T12:55:06.513+02:00...bo gdy się taką kopertkę rozchyli, aromaterapia......bo gdy się taką kopertkę rozchyli, aromaterapia roznosi się z niebywałą intensywnością, halibut pyszny i delikatny, a sposób podania bardzo fajny dla świeżej, pachnącej ryby :) Do zobaczenia!!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00541954964386931355noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-11281349950480320102013-05-09T12:52:38.340+02:002013-05-09T12:52:38.340+02:00Zioła w maju najlepsze, o tak! Cieszę się, że hali...Zioła w maju najlepsze, o tak! Cieszę się, że halibut na Ciebie zadziałał, ja codziennie nie dałabym rybom rady, chyba, że gdzieś na wybrzeżu słonecznym... za to jak już mnie ochota najdzie to nie ma zmiłuj - musi być ryba. Ta metoda z kopertką bardzo mi się spodobała. ściskam!!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00541954964386931355noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-12479846542503726502013-05-09T12:48:38.892+02:002013-05-09T12:48:38.892+02:00Nie inaczej!! :) Ryba podaną tą metodą musi być su...Nie inaczej!! :) Ryba podaną tą metodą musi być super świeża, bo wszystko w niej zostaje, halibut stopiła się tutaj w jedność z moim masłekiem bazyliowym - feeria aromatów po otawrciu paczuszki nie do opisania!!!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00541954964386931355noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-59488070743899452842013-05-09T11:24:54.823+02:002013-05-09T11:24:54.823+02:00:)))):))))Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00541954964386931355noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-35194435403560643942013-05-09T10:38:48.893+02:002013-05-09T10:38:48.893+02:00ale pięknie podana, przygotowana.. Cudo!ale pięknie podana, przygotowana.. Cudo!Salvador Dalihttps://www.blogger.com/profile/01685133314070344965noreply@blogger.com