tag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post4685892605932072247..comments2024-03-12T08:25:33.908+01:00Comments on w sezonie...: fougasse Hamelmana - czyli marcowe wycinanie w pieczywieAnonymoushttp://www.blogger.com/profile/00541954964386931355noreply@blogger.comBlogger24125tag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-11730676076901036292014-03-19T14:52:23.302+01:002014-03-19T14:52:23.302+01:00Patrząc na te przepiękne liście mam dokładnie taki...Patrząc na te przepiękne liście mam dokładnie takie same uczucie. Nie zjadać pod żadnym pozorem - takie są piękne. Walczyłabym tak jak z kogucikiem, który u mnie w efekcie zasychał nie całkiem kompletny. Zdarzały mu się braki kończyn...DżemDżushttps://www.blogger.com/profile/05294469829308084344noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-43520974030451151562014-03-18T08:27:14.711+01:002014-03-18T08:27:14.711+01:00A ja nie lubię gdy Ty swoje zapędy i kulinarną fan...A ja nie lubię gdy Ty swoje zapędy i kulinarną fantazję poskramiasz :) Łowicki wzór, noooo taki mniej skomplikowany łowicki wzór, wyglądałby fantastycznie. Byłby francuski wypiek z polskim charakterem :)<br />Oczywiście Twoje fougaseteraz w klasycznej formie liścia piękne jest niezwykle ! :)<br />Też było mi żal przełamać pierwszy z liści bo uroczy to wypiek niezwykle, ale moi młodzi oporów nie mieli i zaraz po upieczeniu dzielić się nimi zaczęli i zajadali je z wielkim smakiem z owczym serem :)<br />Pozdrawiam serdecznie i dziękuję Ci za kolejne wspólne doświadczenia piekarnicze :)<br />/ Idąc za Twoją fantazją kiedyś latem upiekę fougasse w formie polskiej wycinanki łowickopodobnej i na grillowym przyjęciu podam :) /Anna Wlezieńhttps://www.blogger.com/profile/00284831118759410813noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-50158869985731410172014-03-17T12:20:51.921+01:002014-03-17T12:20:51.921+01:00Dziękuję za wspólnie spędzony czas i mam nadzieję,...Dziękuję za wspólnie spędzony czas i mam nadzieję, że niedługo zobaczymy łowickie fougasse :D wierzę, że nauczysz zaskoczysz nas jego smakiem :-) pozdrawiamŻabkahttps://www.blogger.com/profile/00837343286387010621noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-54621561802445303842014-03-17T11:25:48.479+01:002014-03-17T11:25:48.479+01:00Wspaniale wyszły:) Dziękuję za wspólne pieczenie! ...Wspaniale wyszły:) Dziękuję za wspólne pieczenie! Pozdrawiam Magdaz miłości do słodkościhttp://z-milosci-do-slodkosci.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-8998822309596889392014-03-17T10:59:10.425+01:002014-03-17T10:59:10.425+01:00Niestety, pieczywo na drożdżach ma to do siebie, ż...Niestety, pieczywo na drożdżach ma to do siebie, że najlepsze jest zaraz po upieczeniu;)<br />Dlatego jeden liść, który się nam ostał po degustacji, zamroziłam.<br />Po rozmrożeniu w piekarniku smakował jak świeży:)<br />Mam nadzieję, że mimo wszystko jeszcze kiedyś zobaczę u Ciebie te łowickie wzory;))<br />Ściskam!:)Konwalie w kuchnihttps://www.blogger.com/profile/15049663316060604889noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-12831425010747289632014-03-16T22:47:26.285+01:002014-03-16T22:47:26.285+01:00A ja wręcz przeciwnie - zachwycona jestem smakiem....A ja wręcz przeciwnie - zachwycona jestem smakiem. Pałaszując z pieczonymi pomidorami najeść się nie mogłam, ciągle mi było mało;-) Nawet drugiego dnia, gdy chrupkości już nie było maczając w słoiku z pomidorami tak samo się podniecałam...;-) No szkoda, że nie pokusiłaś się o te łowickie wzory;-))Marzenahttps://www.blogger.com/profile/05624140287961462298noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-68729764495192451762014-03-16T20:49:31.408+01:002014-03-16T20:49:31.408+01:00śliczne! Dzięki za wspólne pieczenie!śliczne! Dzięki za wspólne pieczenie!codojedzeniahttp://www.codojedzenia.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-21829767519034768732014-03-16T20:00:40.018+01:002014-03-16T20:00:40.018+01:00Też mnie kusiło żeby je nieco inaczej ponacinać:) ...Też mnie kusiło żeby je nieco inaczej ponacinać:) Trzeba stworzyć jakąś polską wariację na temat fougasse:) Acirihttps://www.blogger.com/profile/08497115801165802653noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-76956838260830134632014-03-16T18:42:01.254+01:002014-03-16T18:42:01.254+01:00Zgadzam się z Tobą, że żal je jeść... ale do przep...Zgadzam się z Tobą, że żal je jeść... ale do przepisu na pewno wrócę :)! Cudne liście :)! Dziękuję za wspólne pieczenie i pozdrawiam :)!ugotujmyto.plhttp://ugotujmyto.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-41795173796012321062014-03-16T18:41:11.644+01:002014-03-16T18:41:11.644+01:00Doskonale upieczone, z tymi wzorami byłoby im do t...Doskonale upieczone, z tymi wzorami byłoby im do twarzy! Dziękuję za wspólne chwile przy piekarniku!Kamilahttps://www.blogger.com/profile/06748703342069541282noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-8066276969975816802014-03-16T18:24:52.681+01:002014-03-16T18:24:52.681+01:00Ja też żałuję, że nie skusiłaś się na wzory łowick...Ja też żałuję, że nie skusiłaś się na wzory łowickie, mimo to listki śliczne, zakręcone :) Moje fougasse wczoraj tez było chrupiące, dziś dziś guma. Pozdrawiam! Dzięki za wspólną zabawę!Mimblahttps://www.blogger.com/profile/02645091416138724185noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-55993753351872066642014-03-16T15:57:51.814+01:002014-03-16T15:57:51.814+01:00Miło mi było wspólnie piec, liście piękne. A co do...Miło mi było wspólnie piec, liście piękne. A co do kogutów od Sarzyńskich to całe moje dzieciństwo i młodość z wakacyjnymi u nich kogutami, cebularzami i paluchami mi się kojarzy, a było to dawno i w czasach gdy ich piekarnia była prawdziwą piekarnią pełną mąki . I taka ją pamiętam, szkoda, że tak się zmieniła. PozdrawiamBeatahttps://www.blogger.com/profile/03920348846123434478noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-169056451662431012014-03-16T15:49:12.647+01:002014-03-16T15:49:12.647+01:00Mnie natomiast bardzo smakowały i zrobie jeszcze z...Mnie natomiast bardzo smakowały i zrobie jeszcze z serem może. Piekne sa Twoje a ja dziękuję za wspólne pieczenie.Dorota "Moje Małe Czarowanie" Owczarekhttps://www.blogger.com/profile/15539526385577328100noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-9138588473398513272014-03-16T15:16:35.517+01:002014-03-16T15:16:35.517+01:00Co ty chcesz od swoich lisci, dziewczyno? Wygladaj...Co ty chcesz od swoich lisci, dziewczyno? Wygladaja bardzo apetycznie i chrrrrupiaco! Ciesze sie, ze moglysmy znowu wspolnie piec i do nastepnego :)Malarkahttps://www.blogger.com/profile/16344854324124802788noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-64437614770725859322014-03-16T11:09:33.588+01:002014-03-16T11:09:33.588+01:00Widzisz Ago, ja nie znosiłam ZPT... I widać to po ...Widzisz Ago, ja nie znosiłam ZPT... I widać to po moich liściach... :-)<br />O tym jak Twoje są piękne, chyba nie muszę pisać?<br />Ps. Kogucików z Kazimierza również mi szkoda jeść, dlatego przestałam je kupować. Zamiast koguta wciągam kulebiaka :-)magnoliarozmarynhttps://www.blogger.com/profile/01116696807840432427noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-24265023353745016342014-03-16T10:35:00.533+01:002014-03-16T10:35:00.533+01:00Fajny zawadiacki kształt. ;)
Dziękuję za wspólne p...Fajny zawadiacki kształt. ;)<br />Dziękuję za wspólne pieczenie. :)aluchahttps://www.blogger.com/profile/15697311080887364450noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-78226566297289704142014-03-16T10:18:31.085+01:002014-03-16T10:18:31.085+01:00Piękne, rumiane listki:) Dziękuję za wspólne piecz...Piękne, rumiane listki:) Dziękuję za wspólne pieczenie!Arnikahttps://www.blogger.com/profile/08292418113755314869noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-77241472657051443452014-03-16T09:14:32.003+01:002014-03-16T09:14:32.003+01:00Trochę jest zabawy, ale wbrew pozorom nie jest sko...Trochę jest zabawy, ale wbrew pozorom nie jest skomplikowany. Warto spróbować. Ja nie uzyskałam chyba optymalnego efektu, ale i tak było smacznie :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00541954964386931355noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-56460288367670646472014-03-16T09:14:30.903+01:002014-03-16T09:14:30.903+01:00wygląda bardzo apetycznie, dziękuję za wspólne mar...wygląda bardzo apetycznie, dziękuję za wspólne marcowe pieczenie, pozdrawiam M.Małgosia i Piotrhttps://www.blogger.com/profile/16789689193183355348noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-66635872701355373222014-03-16T09:12:56.355+01:002014-03-16T09:12:56.355+01:00Czekam, czekam! Miejmy nadzieję, ze tymi wypiekami...Czekam, czekam! Miejmy nadzieję, ze tymi wypiekami przywołamy wiosnę, u nas póki co zawróciła z trasy, wieje i jest znów paskudnie, choć tydzień był jakże piękny!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00541954964386931355noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-12687913369583102952014-03-16T09:10:59.946+01:002014-03-16T09:10:59.946+01:00... ta, już widzę tę wybujałą gestykulację i pełne...... ta, już widzę tę wybujałą gestykulację i pełne dezaprobaty pomrukiwania... :) Łowicka innym razem, dziś postanowiłam, że będzie zgodnie z przepisem. Mam wrażenie, że na innych blogach fougasse wyszło bardziej chrupiące, u mnie wyrosło mocno, a skórka szybko straciła swą chrupkość. Całe szczęście po odgrzaniu w moim niezawodnym opiekaczu odzyskało ją - do wczorajszego brydża i domowego carpaccio było jak znalazł!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00541954964386931355noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-46989620715375527332014-03-16T04:04:12.229+01:002014-03-16T04:04:12.229+01:00Bardzo ciekawy przepis.Bardzo ciekawy przepis.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/18205099798353161410noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-50654796303972552362014-03-15T21:25:06.111+01:002014-03-15T21:25:06.111+01:00Agatko, wzorcowe:-). Ja właśnie nastawiłam pâte fe...Agatko, wzorcowe:-). Ja właśnie nastawiłam pâte fermentée :-), u mnie liście będą jutro:-)Olimpia Davieshttps://www.blogger.com/profile/03170922877640689542noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-68745282599558047022014-03-15T21:00:33.380+01:002014-03-15T21:00:33.380+01:00Aga,
z jaką rozkoszą bym się napawała widokiem fo...Aga,<br /> z jaką rozkoszą bym się napawała widokiem fougasses w kształcie łowickiej wycinanki!<br />Ciekawe co na to Prowansalczycy...<br />Jak Ich znam,byłaby obraza...<br />Szkoda,że chlebek wydał Ci się przeciętny,ale o gustach nie dyskutuje się wszakże...<br />Ja lubię i delektuję się ich smakami.<br />Pozdrawiam Cię.Amberhttps://www.blogger.com/profile/08879281466260575379noreply@blogger.com