tag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post611639351191745414..comments2024-03-12T08:25:33.908+01:00Comments on w sezonie...: cukinia i kozi twarożek w lazanii a do tego pesto - mój raj na ziemiAnonymoushttp://www.blogger.com/profile/00541954964386931355noreply@blogger.comBlogger46125tag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-34276683394477330072013-05-15T10:00:02.696+02:002013-05-15T10:00:02.696+02:00Nie odwiedzałam ostatnio nikogo ... miałam najpier...Nie odwiedzałam ostatnio nikogo ... miałam najpierw tydzień bezkarnego lenistwa na łonie natury , a potem tak dla kontrastu tydzień intensywnie pracowity :) mam nadzieję do równowagi teraz powrócić :):)Anna Wlezieńhttps://www.blogger.com/profile/00284831118759410813noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-8540458331198621812013-05-09T12:34:10.403+02:002013-05-09T12:34:10.403+02:00Z pewnością niebawem ktoś ten szatański zamysł wci...Z pewnością niebawem ktoś ten szatański zamysł wcieli w życie..:))Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00541954964386931355noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-43621692330038290852013-05-09T11:50:14.306+02:002013-05-09T11:50:14.306+02:00Zdecydowanie bażantowe mi się jeszcze w oczy nie r...Zdecydowanie bażantowe mi się jeszcze w oczy nie rzuciły :) może to pomysł na biznes :) Pozdrawiam:)ANIAhttps://www.blogger.com/profile/18329976166162769075noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-45073519132330893512013-05-08T14:18:21.443+02:002013-05-08T14:18:21.443+02:00Cieszę się, że przypadła Ci do gustu, wiedziałam, ...Cieszę się, że przypadła Ci do gustu, wiedziałam, że tak będzie, bo wiesz co dobre :) Ostatnio stałam się entuzjastką rosołu z bażanta - to są dopiero aromaty, swoją drogą kostki o takim smaku zdaje się, że jeszcze nie wymyślili ;)))Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00541954964386931355noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-74272451442315635132013-05-08T13:25:40.445+02:002013-05-08T13:25:40.445+02:00nie ma to jak zapach roznoszący się po domu gdy pr...nie ma to jak zapach roznoszący się po domu gdy preparuje się gar bulionu warzywno-kurczakowego, prawdziwego nie z kostki :) Twoja lazania bardzo pysznie się zapowiada, bo wszystkie składniki uwielbiam :)ANIAhttps://www.blogger.com/profile/18329976166162769075noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-7404151689412561682013-05-08T09:12:52.715+02:002013-05-08T09:12:52.715+02:00Ola, częstuj się lazanią wiosenną i rozkoszuj się ...Ola, częstuj się lazanią wiosenną i rozkoszuj się jej subtelnością. Grzeszki dosmakowują życie, co tu kryć..., nie to co kostka rosołowa :)) Dziękuję za odwiedziny przemiłe i pozdrawiam !Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00541954964386931355noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-48348315471689066642013-05-08T08:56:24.558+02:002013-05-08T08:56:24.558+02:00Ale ja Agata jestem!!:)))Ale ja Agata jestem!!:)))Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00541954964386931355noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-82430365409889945362013-05-08T08:22:49.476+02:002013-05-08T08:22:49.476+02:00podoba mi się ta wyliczanka grzeszków młodości:)))...podoba mi się ta wyliczanka grzeszków młodości:)))<br />a jeszcze bardziej danie!<br />pozdrawiam<br /><a href="http://daleka-droga.blogspot.com/" rel="nofollow">Blog o życiu & podróżach</a><br /><a href="http://lakomymokiem.blogspot.com//" rel="nofollow">Blog o gotowaniu</a><br />Olahttps://www.blogger.com/profile/06974463440732558398noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-8298367266629171092013-05-08T08:03:10.035+02:002013-05-08T08:03:10.035+02:00Wierzę, wierzę, bo każdej Agnieszce wierzę.Przysię...Wierzę, wierzę, bo każdej Agnieszce wierzę.Przysięgam :)<br /><br /> SMAKOWE KUBKIhttps://www.blogger.com/profile/05868636172772218887noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-51684909058081819562013-05-07T20:05:29.713+02:002013-05-07T20:05:29.713+02:00Ona jest ze wszech miar powalająca, bardzo Ci pole...Ona jest ze wszech miar powalająca, bardzo Ci polecam zieloną lazanię, a w kwestii ekshibicjonizmu - to co najgorsze pozostawiam nieodkryte :)) PS Przysięgam, że śmiałam się na filmie Kac Wawa, nie ma w tym ani grama przesady :)))Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00541954964386931355noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-54990585950862100282013-05-07T18:38:01.607+02:002013-05-07T18:38:01.607+02:00Po fantastycznym wstępie,chyba przesadnie ekshibi...Po fantastycznym wstępie,chyba przesadnie ekshibicjonistycznym -prawdziwa uczta dla podniebienia!<br />Uwielbiam lazanię i wszelakie kluchy, Twoja potrawa powala mnie.SMAKOWE KUBKIhttps://www.blogger.com/profile/05868636172772218887noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-37361250873099986022013-05-07T10:30:00.470+02:002013-05-07T10:30:00.470+02:00Uff... jak dobrze, że jesteś, bałam się, że przecz...Uff... jak dobrze, że jesteś, bałam się, że przeczytawszy o mojej niechlubnej przeszłości, nigdy już mnie nie odwiedzisz :)) Zielone gra mi w duszy, nie umiem powstrzymać się od tworzenia dań na zielono, bazylia wciąż na tapecie. Lazania jest jak najbardziej szałowa, polecam byś spróbowała. całusy!!!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00541954964386931355noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-26525098033723029092013-05-07T09:38:53.157+02:002013-05-07T09:38:53.157+02:00Dziekuje rowniez za odwiedziny. Raj no codzien nie...Dziekuje rowniez za odwiedziny. Raj no codzien nie, tylko od czasu do czasu:) pozdrawiam serdecznie. Monikamonika jallhttps://www.blogger.com/profile/10179807500609012161noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-48857188699350200042013-05-07T09:13:03.316+02:002013-05-07T09:13:03.316+02:00Ależ niegrzeczna dziewczynka z Ciebie :):):)
Aga ,...Ależ niegrzeczna dziewczynka z Ciebie :):):)<br />Aga , Twoja zielona lazania to absolutne mistrzostwo świata ... Anna Wlezieńhttps://www.blogger.com/profile/00284831118759410813noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-78612831898521255302013-05-07T09:04:03.263+02:002013-05-07T09:04:03.263+02:00Kac Wawa został okrzyknięty największą szmirą roku...Kac Wawa został okrzyknięty największą szmirą roku - jeśli nie stulecia - a ja się na nim śmiałam, nie wiem czy wart jest polecenia..:) A że nie stosujesz składnika na 'g' zdołałam się już zorientować, bo wszystko jem od Ciebie ze smakiem :)) Lazanię bierz ode mnie, padniesz z zachwytu Monia!!!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00541954964386931355noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-71127555661417775392013-05-06T22:28:00.056+02:002013-05-06T22:28:00.056+02:00ehehehehe...w takim razie ze mnie niezły aniołek ;...ehehehehe...w takim razie ze mnie niezły aniołek ;) Nie ulepszam glutaminianem, a i Kac Wawy nie widziałam (choć trochę mnie zachęciłaś ;)) Lazania natomiast brzmi przepysznie :) Już mogę powiedzieć, że to również mój raj na ziemi :) <br />Pozdrawiam :)Moniahttps://www.blogger.com/profile/12823496302499631176noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-58025386465263467652013-05-06T22:12:16.600+02:002013-05-06T22:12:16.600+02:00Mnie się zdarzyło jeść lazanię nieudaną, niedopraw...Mnie się zdarzyło jeść lazanię nieudaną, niedoprawioną, niemal bezwonną, chociaż faktycznie zwykle jest pyszna. W mojej kuchni wersja klasyczna ustępuje miejsca tej z obrazka, przynajmniej o tej porze roku, fajnie koresponduje z wiosną. Polecam Ci ją, ser kozi jest tu nieodzowny i potęguje doznania smakowe. pozdrawiam.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00541954964386931355noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-41105721915572379352013-05-06T13:33:16.619+02:002013-05-06T13:33:16.619+02:00Mi tam smakuje kazda wersja lasagne :) co zrobić n...Mi tam smakuje kazda wersja lasagne :) <a href="http://www.suppersam.pl" rel="nofollow">co zrobić na obiad</a> po czyms takim to juz chyba wiem, kozi ser tez jest bardzo smaczny :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-18304276296849648282013-05-04T22:14:08.734+02:002013-05-04T22:14:08.734+02:00Najmilszego droga Magdo, jak to dobrze, że weekend...Najmilszego droga Magdo, jak to dobrze, że weekend wciąż trwa!!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00541954964386931355noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-13839085823102887222013-05-04T22:12:15.560+02:002013-05-04T22:12:15.560+02:00Ty grzesznico!! :) Cóż, każdy ma coś na sumieniu, ...Ty grzesznico!! :) Cóż, każdy ma coś na sumieniu, ja jadłam w fast foodzie - nie umiem sobie odmówić fishburgera, szczególnie go pożądam przy wszelkich sytuacjach okołoszpitalnych, okołochorobowych itp. nic nie usprawiedliwia tej mojej słabości, wiem. Całe szczęście ulegam incydentalnie ok. raz do roku... W kwestii lazanii, stanowczo zbyt szybko zniknęła i w tym tygodniu znowu ją zrobię. Dzięki za odwiedziny i do zobaczenia!!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00541954964386931355noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-61497083875077586752013-05-04T22:10:46.804+02:002013-05-04T22:10:46.804+02:00Glutaminian sodu naturalnie występuje w określonyc...Glutaminian sodu naturalnie występuje w określonych ilościach, syntetycznego można dodać więcej, co według niektórych "poprawia jakość". Natury nie da się jednak oszukać, i w tym wypadku "lepsze" jest wrogiem dobrego. Syntetyczny glutaminian sodu, moim zdaniem, miał być cudownym lekiem na wszystko (miał naprawiać smak, tam gdzie nawalił kucharz).<br /><br />Lazanię chętnie wypróbuję (mam słabość do kozich serów). Miłego wieczoru!Magdahttp://www.kuchniokracja.hanami.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-22001170179249746612013-05-04T22:05:15.034+02:002013-05-04T22:05:15.034+02:00Najgorsze jest w kostce to, że przez nią smak uboż...Najgorsze jest w kostce to, że przez nią smak ubożeje, nie jestem skrajną idealistką w kuchni, czasem lubię i świadomie jem rzeczy, które nie są super zdrowe i pożądane. Kostka tłamsi w jedzeniu jego walory pod pretekstem rzekomego doprawiania, podszywa się niecnie pod smak dlatego jej nie lubię ;) A ser kozi w połączeniu z cukinią wypada za to znakomicie, dlatego polecam Ci spróbować ten duet !! Pozdrawiam baaardzo!!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00541954964386931355noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-23195287042455169762013-05-04T22:01:48.715+02:002013-05-04T22:01:48.715+02:00Kostka, maggi i vegeta to chyba największe grzechy...Kostka, maggi i vegeta to chyba największe grzechy kucharza...wszystkie mają w sobię nadwyżkę tego glutaminianu, przez co sprawiają ,że potrawa ma podobny smak:/<br /> Ja niestety przyznaję,że kilka razy użyłam kostki (był to mój akt zagłady w dzień po imprezie i kacem uniemożliwiającym wszelkie gotowanie). Bardzo jestem zawstydzona tym faktem , ale przynajmniej (na moją obronę) piszę, że od 5lat nie zjadłam nic w fast foodzie;p <br /> Zmieniając temat, ja również robiłam i lubiłam zawsze coś odmiennego;p Chyba po dziś dzień tak mam !<br />A Lazania wygląda cudownie !:) <br />Podrawiam cieplutko Kulinarna Fuzjahttps://www.blogger.com/profile/00703057296616478609noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-33586167396542963712013-05-04T21:09:36.348+02:002013-05-04T21:09:36.348+02:00u mnie również nigdy nie było zupy na kostce! To n...u mnie również nigdy nie było zupy na kostce! To największy grzech,jakie można popełnić w kuchni..!<br />Nie jadłam koziego sera, ale to brzmi genialnie w tym połączeniu;DSalvador Dalihttps://www.blogger.com/profile/01685133314070344965noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-40043513529754934662013-05-04T20:09:12.780+02:002013-05-04T20:09:12.780+02:00Dzięki Magda, ja nie rozumiem o co chodzi z tym gl...Dzięki Magda, ja nie rozumiem o co chodzi z tym glutaminianem - skoro umami występuje naturalnie to po co stosować jego syntetyczny odpowiednik?? Zupełnie to do mnie nie trafia. Glutaminian, spłaszcza według mnie smak potrawy, tylko pozornie go wzmacnia, danie staje się bardziej jednowymiarowe. Umami tak, glutaminian z fabryki nie dla mnie :)) Całuję bardzo i polecam moją lazanię, piąty smak też tu zaistniał w osobie dojrzałego sera, co prawda nie jest to danie zgodne ze sztuką pięciu przemian ale i tak jest niezwykle harmonijne :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00541954964386931355noreply@blogger.com