tag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post6085094960256951936..comments2024-03-12T08:25:33.908+01:00Comments on w sezonie...: Pavlova z sosem z żurawin - wreszcie !!Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/00541954964386931355noreply@blogger.comBlogger30125tag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-27338974592576291912012-10-26T17:57:17.387+02:002012-10-26T17:57:17.387+02:00Dzięki:)
Porównując Twoje zdjęcia i to co mam w te...Dzięki:)<br />Porównując Twoje zdjęcia i to co mam w tej chwili w piekarniku zauważam pewną różnicę;) Nie tracę jednak nadziei - do czasu zakończenia deseru nie będę wydawać więcej osądów.<br />Trzymaj kciuki:)Martahttps://www.blogger.com/profile/09370511045800621437noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-90337665220099425842012-10-26T15:32:45.479+02:002012-10-26T15:32:45.479+02:00Ja bym zatem zrobiła bezę wieczorową porą i pozwol...Ja bym zatem zrobiła bezę wieczorową porą i pozwoliła jej odpocząć przez noc całą w wyłaczonym piecyku, przy otwartych drzwiczkach. Rano bym ją wypchała śmietaną i owocami. Niemniej wykonanie jednej udanej bezy nie czyni ze mnie eksperta, więc nie daję gwarancji czy ta metoda się sprawdzi. Resztki mojej bezy zostały skonsumowane dnia kolejnego - a noc spędziły w lodówce. Była smaczna, ale wygląd już nie był tak idealny jak w dniu pierwszym - to oczywiste. Mam nadzieję, że podzielisz się obrazkiem, powodzenia :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00541954964386931355noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-7267721722443158852012-10-26T12:53:26.938+02:002012-10-26T12:53:26.938+02:00Mam pytanie natury technicznej - zakładając, że ws...Mam pytanie natury technicznej - zakładając, że wszystko pójdzie ok - w sensie uda mi się zrobić Pavlovą, jak należy ją później przechowywać? W lodówce? Bo pewnie będę ją robić wieczorem i dopiero następnego dnia będzie spożywana.Martahttps://www.blogger.com/profile/09370511045800621437noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-41975651697785786782012-10-17T10:56:11.364+02:002012-10-17T10:56:11.364+02:00Piękna, obfita i kształtna!! Doskonale się sprawdz...Piękna, obfita i kształtna!! Doskonale się sprawdza na poparwę nastroju - sprawdzone!! Mam nadzieję, że dzisiaj świat się do Ciebie szeroko uśmiecha :) Ja Ci przesyłam uśmiech taaaaki od ucha do ucha!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00541954964386931355noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-42245903918848291512012-10-16T17:25:22.230+02:002012-10-16T17:25:22.230+02:00Piękna! Przydałby mi się kawałek na mój dzisiejszy...Piękna! Przydałby mi się kawałek na mój dzisiejszy nędzny nastrój :(Monikahttps://www.blogger.com/profile/10864967217685173589noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-21270548362657799792012-10-14T09:28:52.990+02:002012-10-14T09:28:52.990+02:00Makaroniki przede mną, szczerze mówiąc nawet ich n...Makaroniki przede mną, szczerze mówiąc nawet ich nie jadłam więc nie tęsknię specjalnie do nich..ale pewnie kiedyś przyjdzie mi się zmierzyć z tym wyzwaniem.<br />Skoro Tobie nie wychodzą to obawiam się, że moja wersja byłaby jakąś totalną katastrofą cukierniczą ale, jako że w dziedzinie słodkich porażek mam niemałe doświadczenie, to dźwignę się z podniesionym czołem i będę próbować aż cel osiągnę;) Serdeczności słodkie przesyłam!!!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00541954964386931355noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-80439648286295975002012-10-13T10:53:59.413+02:002012-10-13T10:53:59.413+02:00Ostatnio też robiłam pavlovę i też miałam stracha....Ostatnio też robiłam pavlovę i też miałam stracha. Po raz kolejny okazało się, że potrafię robić bezy całkiem niezłe...ale czy robiłaś kiedyś makaroniki francuskie? Te małe bezowe ciastka z migdałami są moją życiową porażką. Nie potrafię ich robić. przetestowałam dziesiątki przepisów i masakra. <br />Twoja pavlova wygląda przepięknie. Zjadłabym duży kawałek :)))Aleksandra Rybinskahttps://www.blogger.com/profile/04257068535070758651noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-56693218506660708262012-10-11T19:35:08.696+02:002012-10-11T19:35:08.696+02:00Dziękuję, faktycznie zacne to ciacho było, smakowa...Dziękuję, faktycznie zacne to ciacho było, smakowało i wyglądało. Sos żurawinowy to taki sezonowy dodatek, któremu trzeba ulec w bezowych okolicznościach o tej porze roku. Wysyłam pozdrowienia serdeczne!!!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00541954964386931355noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-11103403328745284692012-10-11T15:06:28.693+02:002012-10-11T15:06:28.693+02:00Gratulacje! Beza jest piękna, i z pewnością poskro...Gratulacje! Beza jest piękna, i z pewnością poskromiona :)<br />Połączenie z żurawiną musi być wyśmienite :)ginhttps://www.blogger.com/profile/06905248107139422233noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-10974563200111735402012-10-09T22:55:23.394+02:002012-10-09T22:55:23.394+02:00Dziękuję. Ten sos gra tu rolę niebagatelną. Nadsze...Dziękuję. Ten sos gra tu rolę niebagatelną. Nadszedł żurawinowy czas. U mnie jest ona w stałym użyciu, był już kisiel, była polewa, na weekend pewnie znów będzie kisiel, bo ma ogromne powodzenie u potomstwa...:)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00541954964386931355noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-11582307993906148312012-10-09T22:52:53.513+02:002012-10-09T22:52:53.513+02:00Dziękuję Amber za docenienie uroków mojej Pavlovej...Dziękuję Amber za docenienie uroków mojej Pavlovej. Na improwizacje przyjdzie jeszcze chwilę poczekać, by sobie na nie pozwolić trzeba osiągnąć jako takie mistrzostwo w danej dziedzinie...póki co wyszła mi jedna, gdy trzecia wyjdzie niezmiennie piękna może pokuszę się o małą wariację na temat bezy ;)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00541954964386931355noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-79160455927325182172012-10-09T22:05:45.824+02:002012-10-09T22:05:45.824+02:00Beza wyszła idealna :)
A wersja z sosem żurawinowy...Beza wyszła idealna :)<br />A wersja z sosem żurawinowym bardzo zachęcająca!burczymiwbrzuchuhttps://www.blogger.com/profile/11809905006290932238noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-75914237670422559652012-10-09T17:42:31.262+02:002012-10-09T17:42:31.262+02:00Aga,
beza cudowna,piękna!
Ja też piekę z octem i z...Aga,<br />beza cudowna,piękna!<br />Ja też piekę z octem i zawsze mi się udaje.<br />,Chrzest ' bezowy już za Tobą.<br />Czekam na bezowe improwizacje.<br />Amberhttps://www.blogger.com/profile/08879281466260575379noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-91863939440856522202012-10-09T15:26:37.536+02:002012-10-09T15:26:37.536+02:00Szarlotkę dodałam tydzień po zjedzeniu, więc niest...Szarlotkę dodałam tydzień po zjedzeniu, więc niestety nie osłodziłam sobie wczoraj życia:P To prawda, jeśli piekę ciasto to zwykle gdy wpadają goście. A szarlotkę jadłam będąc u siostry (to jeden z powodów, dla których uwielbiam ją odwiedzać :)). I tak ja skorzystałam z jej przepisu, a ona z moich drożdżowych rogalików ;)Alinahttp://alinawkrainiesmakow.pl/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-8188164530403311392012-10-08T19:59:41.787+02:002012-10-08T19:59:41.787+02:00Bezę poskromić - oto jest wyzwanie!
Miło mi wied...Bezę poskromić - oto jest wyzwanie! <br /><br />Miło mi wiedzieć, że nie jestem jedyną istotą na ziemi, która miała bezowy problem... przepis Renuli jest znakomity, polecam. pozdrowionka i powodzenia!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00541954964386931355noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-83025313772122378102012-10-08T19:55:08.900+02:002012-10-08T19:55:08.900+02:00Alinko, czy to oznacza, że od wczoraj rozprawiłaś ...Alinko, czy to oznacza, że od wczoraj rozprawiłaś się już ze swoją cudowną szarlotką? Bezę polecam na okazję wizyty weekendowych gości... w przeciwnym razie grozi nam osobiste spożycie całej - a to może być zgubne..:) Cieszę sie, że wróciłaś..Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00541954964386931355noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-17051712225800159202012-10-08T19:50:55.691+02:002012-10-08T19:50:55.691+02:00Oj bądź dumna, jesteś wszak Matką tego sukcesu!! A...Oj bądź dumna, jesteś wszak Matką tego sukcesu!! A taką polewę żurawinową zdecydowanie Ci polecam, gra tutaj ona podobną rolę jak mięta i kiwi w Twojej najnowszej Pavlovej, cudownie przełamuje słodycz reszty. Bardzo mi miło, że tak pozytywnie odbierasz mój wpis. Ty stałaś się dla mnie cukierniczą wyrocznią ;)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00541954964386931355noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-79083309614195387712012-10-08T17:26:30.665+02:002012-10-08T17:26:30.665+02:00Znam doskonale ból zdrapywania placka bezopodobneg...Znam doskonale ból zdrapywania placka bezopodobnego z papieru do pieczenia :) Ale zmobilizowałaś mnie Ago, spróbuję raz jeszcze i skorzystam z Twojego przepisu, może i ja odniosę sukces tym razem :-)Bursówkahttps://www.blogger.com/profile/09538969701566396923noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-39619558061562717992012-10-08T16:55:00.300+02:002012-10-08T16:55:00.300+02:00Wyłączyłam się na krótko z kulinarnej blogosfery, ...Wyłączyłam się na krótko z kulinarnej blogosfery, a u Ciebie dużo fajnych nowości! Wspaniała Pavlova! Tylko ubolewam nad tym, że nie mam akurat nic słodkiego w szafkach...;) Pozdrawiam! Alinahttp://alinawkrainiesmakow.pl/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-73940851620320027412012-10-08T15:18:17.751+02:002012-10-08T15:18:17.751+02:00Chylę czoła! I to niziutko! Aga, słowa uznania pły...Chylę czoła! I to niziutko! Aga, słowa uznania płyną do Ciebie przez wirtualne dróżki ku Twej bezie pięknej niezrównanie! Kochana, jestem z Ciebie dumna!;)Naprawdę...Nawet nie wiesz, jak miło mi sie to wszystko u Ciebie czytało i oczy karmiło słowami i bezą! Szkoda, że tylko widokiem, bo jak zobaczyłam tę strużkę sosu żurawinowego, to skurcz brzuszkowo-przełykowy natychmiast wkroczył do akcji! Beza jest znakomita, z pewnościa cieszy Cię niewymownie, zwłaszcza po tylu niepowodzeniach białkowych;) Gratuluję i nie ma za co, cieszę, że przyczyniłam się do czyjegoś szczęścia z pieczenia!;)))Renata Czelny-Kawahttps://www.blogger.com/profile/12235103439294749263noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-68948940205564376162012-10-08T13:38:46.660+02:002012-10-08T13:38:46.660+02:00Ja z sufletem boję się zmierzyć, obawiam się , że ...Ja z sufletem boję się zmierzyć, obawiam się , że to byłby jakiś kulinarny Armagedon w moim wydaniu...ale może kiedyś się odważę, w końcu historia z bezą potwierdza, że warto cierpliwie próbować.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00541954964386931355noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-35930791723222021062012-10-08T13:04:50.962+02:002012-10-08T13:04:50.962+02:00Wyszła prześlicznie. Bezę robię w ten sam sposób j...Wyszła prześlicznie. Bezę robię w ten sam sposób już od dłuższego czasu i zawsze wychodzi. Natomiast moją piętą achillesową jest nieszczęsny suflet. Za każdym razem, co go robię nie wychodzi...Magdahttp://www.kuchniokracja.hanami.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-34939611261998151782012-10-08T10:44:57.278+02:002012-10-08T10:44:57.278+02:00Tak, mnie też to zawsze pociesza..:)Tak, mnie też to zawsze pociesza..:)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00541954964386931355noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-28768776929361511192012-10-08T10:43:37.654+02:002012-10-08T10:43:37.654+02:00Wiem, że to nieładnie, ale ja sama zachwycałam się...Wiem, że to nieładnie, ale ja sama zachwycałam się nią pół wieczoru... wszystko wyszło jak trzeba...oby kolejne próby były miłą kontynuacją tego udanego razu :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00541954964386931355noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-49508949951231900802012-10-08T10:42:38.983+02:002012-10-08T10:42:38.983+02:00Jak dobrze, że nie tylko ja mam ten problem;)Jak dobrze, że nie tylko ja mam ten problem;)Martahttps://www.blogger.com/profile/09370511045800621437noreply@blogger.com