tag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post3601454662655304107..comments2024-03-12T08:25:33.908+01:00Comments on w sezonie...: rosół z bażanta i dryfujace w nim pierożkiAnonymoushttp://www.blogger.com/profile/00541954964386931355noreply@blogger.comBlogger41125tag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-60318524852580023602014-02-05T14:00:24.958+01:002014-02-05T14:00:24.958+01:00Dziękuję bardzo i pozdrawiam Agę :-)
AgaDziękuję bardzo i pozdrawiam Agę :-)<br />AgaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-63430313874603164052014-01-27T20:40:43.949+01:002014-01-27T20:40:43.949+01:00Nie mogło być inaczej, rosół z bażanta to SMAK w p...Nie mogło być inaczej, rosół z bażanta to SMAK w pełnym wymiarze. Bardzo się cieszę, że pomogłam przy obiedzie :) Twoja perliczka bardzo mnie przekonuje, brzmi pięknie!!! Po inspiracje wpadaj jak najczęściej, jesteś bardzo miłym Gościem w moich skromnych progach :))Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00541954964386931355noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-7604907321587188702014-01-27T12:06:18.110+01:002014-01-27T12:06:18.110+01:00Aga - rosół wyszedł REWELACYJNY!!! Z tym specyficz...Aga - rosół wyszedł REWELACYJNY!!! Z tym specyficznym słodkawym posmakiem o którym wspominałaś a kolorek przepiękny! Zbierałam same pochwały ;-) Pierożki miały również przepyszne nadzienie, chociaż ciasto robiłam po raz pierwszy, wydawało mi się ciut za twarde ale podobno takie nie było :-)<br />Perliczki wyszły smaczne - piekłam podlane winkiem i owinięte w pancettę, dorzuciłam trochę pestek granatu, marynowały się przez noc natarte solą, pieprzem, majerankiem i nadziane tymiankiem, skórką cytryny i kawałkiem czosnku. Podałam z pieczoną cukinią i puree marchewkowo-ziemniaczanym. Na deser panna cotta z białą czekoladą i sosem z malin.<br />Szkoda, że nie mogę wrzucić Ci zdjęć :)<br />Dziękuję za inspirację przepisem ;-)<br />Pozdrawiam. AgaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-14308964897942770392014-01-23T16:41:58.685+01:002014-01-23T16:41:58.685+01:00Aga, szalejesz, obiad na dziko pełną paszczą!! Jes...Aga, szalejesz, obiad na dziko pełną paszczą!! Jestem zachwycona i przekonana, że rosół wyjdzie modelowo. Czekam relacji. Smacznego weekendu ;)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00541954964386931355noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-68138072115025067322014-01-23T13:05:16.886+01:002014-01-23T13:05:16.886+01:00Zamierzam zrobić na niedzielny obiad...mam nadziej...Zamierzam zrobić na niedzielny obiad...mam nadzieję, że się uda, bo przychodzą goście :)<br />Będą też przepiórki pieczone.<br />Dziękuję za wskazówki.<br />Pozdrawiam, AgaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-78965616644375144802014-01-20T20:04:29.983+01:002014-01-20T20:04:29.983+01:00Tak, ten kolor to definitywnie zasługa bażanciego ...Tak, ten kolor to definitywnie zasługa bażanciego mięsa :) koniecznie ulep sobie do niego pierożki, mięso bażanta samo z siebie jest dosyć suche więc fajnie jest je suto doprawić marchewą. To wspaniała zupa na zimę, ja za rosołami nie przepadam a ten mnie absolutnie oczarował. Powodzenia!!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00541954964386931355noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-66600342218347189902014-01-20T14:09:10.696+01:002014-01-20T14:09:10.696+01:00Właśnie zamierzam zrobić taki rosołek i chyba skor...Właśnie zamierzam zrobić taki rosołek i chyba skorzystam z Twojego przepisu :)<br />Czy taki kolorek jest od mięska bażanta? Jadłam w Sylwestra i tak mi zasmakował, że zakupiłam mrożonego w Makro :-) <br />Mam nadzieję, że wyjdzie :)<br />Pozdrawiam. AgaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-83093205158263878982013-05-06T22:06:12.665+02:002013-05-06T22:06:12.665+02:00Bez dwóch zdań:) Polowanie na bażanty nie jest co ...Bez dwóch zdań:) Polowanie na bażanty nie jest co prawda łatwą sprawą, ale można podpytać znajomych, może ktoś zna źródło sprawdzone. Ja w tej wersji rosołu się zakochałam. dzięki za odwiedziny, pozdrawiam.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00541954964386931355noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-63855089261382347642013-05-06T21:17:48.821+02:002013-05-06T21:17:48.821+02:00Oj... wygląda cudownie! Muszę spróbować!Oj... wygląda cudownie! Muszę spróbować!Pod zielonym niebemhttps://www.blogger.com/profile/09848573618652429692noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-72996961788362139442013-04-08T19:54:21.072+02:002013-04-08T19:54:21.072+02:00Bardzo mi miło :) Rosół z bażanta bardzo mi się sp...Bardzo mi miło :) Rosół z bażanta bardzo mi się spodobał, jak szkoda, że nie może być codziennym daniem, przyznaję, że pomysł z pierożkami w rosole przypadł mi do gustu. Bażant wymaga godnej oprawy, pierożki dały mu radę :) Pozdrawiam bardzo!!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00541954964386931355noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-83014168094284185172013-04-08T18:11:42.444+02:002013-04-08T18:11:42.444+02:00o, ostatnio robiłam podobne pierożki, pyszne, pysz...o, ostatnio robiłam podobne pierożki, pyszne, pysznie też u Ciebie, widzę, że mamy podobne smaki, cieszę się, będę częstym gościem;))<br /><br />pozdrawiamLa Lollahttps://www.blogger.com/profile/00796593714065029420noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-30733498203708541122013-04-01T20:29:59.127+02:002013-04-01T20:29:59.127+02:00Aga,
gdzieś zawieruszył mi się Twój adres e-mail.....Aga,<br />gdzieś zawieruszył mi się Twój adres e-mail...<br />Mam dla Ciebie wiadomość!Amberhttps://www.blogger.com/profile/08879281466260575379noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-42331098621307328212013-04-01T14:35:42.555+02:002013-04-01T14:35:42.555+02:00Dziękuję i także cudowności wszelkich życzę!! Rosó...Dziękuję i także cudowności wszelkich życzę!! Rosół - myślę, że cudownie wkomponowuje się w tegoroczną atmosferę świąteczną. Pozdrawiam baardzo!!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00541954964386931355noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-72815659236647780012013-03-30T20:57:30.723+01:002013-03-30T20:57:30.723+01:00Rosół uwielbiam , ale tylko zimą ... z pierożkami ...Rosół uwielbiam , ale tylko zimą ... z pierożkami w tę śnieżną wiosnę kusi mnie niesamowicie :)<br />Aga , życzę Ci wszystkiego dobrego , Świąt zdrowych , radosnych i pełnych ciepełka rodzinnego ...<br />Pozdrawiam ...Anna Wlezieńhttps://www.blogger.com/profile/00284831118759410813noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-26846054347336787862013-03-30T10:02:09.126+01:002013-03-30T10:02:09.126+01:00Mnie wegetarianizm wiele nauczył, dzięki niemu mam...Mnie wegetarianizm wiele nauczył, dzięki niemu mam wrażenie, że gotuję mądrzej, bardziej świadomie i choć zdecydowałam nie iść dalej tą ścieżką - sporo mu zawdzięczam. Dopiero od roku z hakiem poznaję mięsne smaki, niektóre są dla mnie trudne, rosół był jednym z nich ale w wydaniu bażancim mi nie straszny, wręcz przeciwnie - bardzo przychylny :) ściskam!!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00541954964386931355noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-56509486159908474292013-03-29T21:13:42.741+01:002013-03-29T21:13:42.741+01:00I ja mam wegetariańską młodość za sobą:)
Twój rosó...I ja mam wegetariańską młodość za sobą:)<br />Twój rosół iście królewski!.<br />I te pierożki, pyszności!<br />Nie oparłabym się dokładce:)Konwalie w kuchnihttps://www.blogger.com/profile/15049663316060604889noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-75519722808902120542013-03-29T10:00:56.588+01:002013-03-29T10:00:56.588+01:00Bzy kwitnące...
Marzenia o maju i mną zawładnęły.
...Bzy kwitnące...<br />Marzenia o maju i mną zawładnęły.<br />Pisanki u mnie na wierzbie.<br />Dobrego piątku!Amberhttps://www.blogger.com/profile/08879281466260575379noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-89679978554257276532013-03-29T09:43:42.745+01:002013-03-29T09:43:42.745+01:00Potwierdzam ;) Jak najbardziej warto powalczyć o b...Potwierdzam ;) Jak najbardziej warto powalczyć o bażanta, pierożki to już tylko formalność, bo powstają ze składowych rosołu. Pozdrawiam Cię serdecznie Małgosiu, dzięki, że do mnie wpadłaś :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00541954964386931355noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-54285666181071143802013-03-29T09:41:43.323+01:002013-03-29T09:41:43.323+01:00W niektórych kulturach pierożki w rosole to całkie...W niektórych kulturach pierożki w rosole to całkiem normalna sprawa, u nas najbardziej popularne są uszka lub pierogi w barszczu. Gdy zobaczyłam u Tomasza Jakubiaka ten przepis musiałam go wypróbować (trochę w nim namieszałam jak mam w zwyczaju). Jest fantastyczny!!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00541954964386931355noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-41265152225487190202013-03-29T09:37:02.011+01:002013-03-29T09:37:02.011+01:00Jeżeli mi smakował, to znaczy, że musiał mieć smak...Jeżeli mi smakował, to znaczy, że musiał mieć smak nadprzyrodzony, uwierz mi :) O bażanta warto się starać, choć wiem, że niełatwo o niego. Pierożki niewątpliwie uatrakcyjniły wygląd rosołu, fajnie wyglądają takie żółte kluseczki na tle ciemnego wywaru. Śmiało można spróbować wrzucić je do rosołu wszelkiej maści. Pozdrawiam najserdeczniej!!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00541954964386931355noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-33127412874566296692013-03-29T09:32:29.764+01:002013-03-29T09:32:29.764+01:00Szkoda, że tak trudno o to mięso. Magda, manifestu...Szkoda, że tak trudno o to mięso. Magda, manifestuj swoją chęć na bażanta a może ktoś Ci przyjdzie z pomocą w tej sprawie..:) Rosół jest fenomenalny ! Dziczyzna wpisana jest w naszą tradycję kulinarną, ogromnie żałuję, że aktualnie prym wiodą plastikowe, smutne kurczaki. Mam nadzieję, że kiedyś to się zmieni. Całus !!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00541954964386931355noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-68720696936372598092013-03-29T09:27:29.799+01:002013-03-29T09:27:29.799+01:00Bardzo oryginalny i interesujący przepis. Pierożki...Bardzo oryginalny i interesujący przepis. Pierożki wyglądają bardzo smakowicie Qchenne-inspiracje, Małgosia https://www.blogger.com/profile/13214251037872482824noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-57183969902106964242013-03-28T21:53:53.954+01:002013-03-28T21:53:53.954+01:00Jejku, ile oddałabym teraz za miseczkę takiego ros...Jejku, ile oddałabym teraz za miseczkę takiego rosołu, wygląda super :) a z tymi pierożkami to naprawdę świetny pomysł :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14480426128637855963noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-47028199662896433132013-03-28T20:36:20.819+01:002013-03-28T20:36:20.819+01:00Nigdy nie jadłam rosołu z bażanta...w ogóle nigdy ...Nigdy nie jadłam rosołu z bażanta...w ogóle nigdy nie jadłam bażanta...Bardzo apetycznie wygląda Twój rosół i te pierożki....super:)home, me&morehttps://www.blogger.com/profile/09716812715296022862noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3883855834719356826.post-89420153757884883262013-03-28T20:16:41.146+01:002013-03-28T20:16:41.146+01:00Cudowne! Uwielbiam Twoje przepisy z dziczyzną. Nie...Cudowne! Uwielbiam Twoje przepisy z dziczyzną. Niestety, bażanta ostatni raz jadłam bardzo dawno. Aż zatęskniłam za tym smakiem.Magdahttp://www.kuchniokracja.hanami.plnoreply@blogger.com